Zoek
Sluit dit zoekvak.

dinsdag 30 mei t/m dinsdag 4 juni 2024 (8 dagen)

Toscane

Ze zeggen wel Toscane is de mooiste streek van Italië. Het ligt in het midden van Italië. Het lijk wel één groot openluchtmuseum, met schitterend gelegen middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvel vol groene cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen.

Vorig jaar hebben enkele van onze gasten kennis gemaakt met onze gids Fabiena, zij vertelde ons heel enthousiast over Italië. Toen waren we in de hak van Italië. Door haar enthousiasme hebben we besloten opnieuw Italië te verkennen, alleen wel een hele andere omgeving.

We gaan met de trein naar Florence, de toren van Pisa bekijken, naar Chinque Terre een prachtig plaatsje aan de kust en uiteraard nog veel meer leuks in petto. We hebben een mooi programma samengesteld. We zullen elke dag op pad gaan om de omgeving te verkennen.

Temperaturen in Toscane zijn in de zomermaanden erg warm, in juni rond de 25 graden. Een prima temperatuur voor het bezoeken van stadjes maar uiteraard ook voor een duik in zee.

Accomodatie

We verblijven in hotel Pellegrini in Montecatini Terme. Het hotel ligt heel centraal in de stad, omgeven door leuke restaurantjes, winkeltjes. Maar ook heel geschikt om zo op de trein te stappen richting Florence. Het hotel heeft helaas geen zwembad maar we zullen zeker het water een keer opzoeken!

Reissom

De reissom is momenteel begroot op € 1.875 (dit is incl. excursies, reis- en verblijfskosten, reis- en annuleringsverzekering). Toeslag eenpersoonskamer € 260.

Goed om te weten

We vliegen vanaf Amsterdam met Transavia. We vliegen op Pisa, daar worden we met een bus opgehaald en naar ons hotel gebracht. Momenteel zijn dit de vluchttijden die bekend zijn (onder voorbehoud)

Dinsdag 28 mei van Amsterdam naar Pisa – 12.20 – 14.15 uur
Dinsdag 4 juni van Pisa naar Amsterdam – 15.00-17.05 uur

Je moet zelf voor vervoer van en naar Schiphol zorgen.