Zoek
Sluit dit zoekvak.

De vakanties van stichting De Karavaan worden zo mogelijk gepland in de maanden september of oktober. De vakantiereizen duren over het algemeen 8-10 dagen; soms iets korter. Het vervoer vindt plaats met een luxe touringcar of vliegtuig. Dit is afhankelijk van de bestemming. Soms duurt de reis 2 dagen en is er onderweg een overnachting. Het verblijf tijdens de vakantie is in een geschikte en goede hotelaccommodatie.

De groep vakantiegangers wordt samengesteld uit ongeveer 4 keer zoveel gasten als begeleiders. Onder de begeleiders bevinden zich een predikant, een coördinerend gastvrouw, iemand met een medische- of verzorgende achtergrond en iemand die de financiën beheert.

Het programma tijdens de reis is uiteenlopend. Het kan omschreven worden als actief, genietend, rustgevend; voor een ieder wat wils. Denk hierbij aan:

Het tempo en de mogelijkheden van de deelnemer of de groep bepaalt mede de invulling tijdens de vakantie. Al naar gelang er hulp of zorg nodig is, zal deze uitgevoerd worden door de begeleiders. Kortom een goede ontspanning in een ander land met een eigen (andere) cultuur.